GRADSKI OGRANAK UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA

    DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆAPočetna   
Razmjena linkova
Stop mine - aukcija slika Web povezuje ljude
Korisni linkovi
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata Narodne novine Statut UHDDR-a UHDDR Središnjica
http://www.obz.hr/hr/?flash=1
http://www.belisce.hr
http://www.valpovo.hr
http://www.opcina-bizovac.hr/
http://www.petrijevci.hr/index.php

Hodočašće u Aljmaš 16.08.2017

Slika     Slika

Na da Velike Gospe, svetkovine Uznesenja Marijina, predstavnici belišćanske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata redovito hodočašće u Aljmaš. Tako smo 15. 8. 2017. godine, u ranim jutarnjim satima krenuli u Aljmaš. Po ustaljenom redosljedu, po dolasku u Aljmaš pohodili smo križni put na aljmaškoj "Kalvariji". Potom smo odali počast i zapalili svijeću poginulima i nestalima u Domovinskom ratu kod spomen obilježja stradalnicima Domovinskog rata na desnoj obali Dunava.

Svetu misu za poginule i stradale branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata predvodio je vlč. dr. sc. Stanislav Šota, docent na katedri Pastoralne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. U propovjedi se vlč. Šota osvrnuo na probleme i krizu u današnjem društvu, te upozorio kako vjernici molitvom i vjerom mogu pomoći u osobnom rješavanju krize, istinskom vjerom i slavljenjem Boga, Isusa Krista i Gospe, a ne sitnim i ispraznim molitvama.

Kako je vlč. Šota dugogodišnji prijatelj i suradnik belišćanskih dragovoljaca, ovom prigodom je upriličeno druženje prije i nakon mise. Dragovoljci su primili korisne savjete i duhovnu pomoć, te se sretniji i bogatiji vratili u Belišće, gdje će svoja iskustva prenositi ostalim članovima UHDDR-a.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"