GRADSKI OGRANAK UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA

    DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆAPočetna   
Razmjena linkova
Stop mine - aukcija slika Web povezuje ljude
Korisni linkovi
Zakon o pravima hrv. branitelja Narodne novine Statut UHDDR-a UHDDR Središnjica
http://www.obz.hr/hr/?flash=1
http://www.belisce.hr
http://www.valpovo.hr
http://www.opcina-bizovac.hr/
http://www.petrijevci.hr/index.php

Izvještajna Skupština dragovoljaca 12.06.2017

Slika

U petak, 9. lipnja 2017. godine u prostorijama Doma umirovljenika održana je redovna Izvještajna Skupština Gradskog ogranka udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

Članovi Udruge informirani su o svim aktivnostima, o prihodima i rashodima, te o nabavljenoj opremi u 2016. godini. Također je Skupština usvojila plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

Glavni osvrt bio je na održavanju svih dosadašnjih aktivnost i suradnji s drugim udrugama, kao i nabavka sportske opreme. Udruga redovito posjećuje turnire i memorijale prijateljskih udruga, te sudjeluje o obilježavanju značajnih datuma iz Domovinskog rata.

Nakon Skupštine članovi su preseli u svoje prostorije gdje je uz osvježavajuće piće i grickalice upriličeno druženje i razgovor.

Slika

Dragovoljci na proslavi Dana branitelja grada Belišća 01.06.2017

Slika

Druga po redu proslava Dana branitelja grada Belišća, 30. svibnja 2017. godine prošla je svečano i dostojanstveno. Proslavu je organizirao grad Belišće, dok su članovi udruge dali veliki doprinos svojim sudjelovanjem

Svečanim mimohodom od gradske uprave do groblja te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća započelo je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja grada Belišća.

U mimohodu su, uz pripadnike oružanih snaga, sudjelovali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, te građani. Državnom himnom koju je izvela Valentina Gyerek te molitvom koju je predvodio župni vikar fra Marin Matančić, odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata. U ime gradonačelnika Belišća Dinka Burića, vijenac je položio njegov zamjenik Domagoj Varžić.

Uslijedila je sveta misa u župnoj crkvi Svetog Josipa Radnika, a u podne je započela svečana akademija u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Branitelje i uzvanike su pozdravili predsjednik belišćanskog UHDDR-a Zlatko Rogač, predsjednik HVIDR-e Belišće Pavo Milekić, te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić i zamjenik osječko – baranjskog župana Željko Kraljičak.

U prigodnom programu je sudjelovao Gradski puhački orkestar, učenici Glazbene škole, te Amelie Đakovac i Valentina Gyerek. Druženje je potom nastavljeno na prostoru gradskog bazena gdje je priređen zajednički ručak uz zabavni program, a zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić je još jednom braniteljima Belišća čestitao njihov dan. Proslavi Dana hrvatskih branitelja grada Belišća se pridružio i gradonačelnik Dinko Burić. Svim prisutnima su se jednom koreografijom predstavile Belišćanske mažoretkinje, a veliko zanimanje, posebno vrtićke i školske djece je izazvalo predstavljanje opreme opreme Oružanih snaga, MUP-a, HGSS-a, VZG Belišća, Crvenog križa i radio amatera.

Slika     Slika

Dan hrvatskih branitelja grada Belišća 27.05.2017

Grad Belišće poziva sve hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji kao i članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te sve građane na svečanu proslavu Dana hrvatskih branitelja grada Belišća u utorak, 30 svibnja 2017. godine.

Svečani program započinje s mimohodom od zgrade Gradske uprave do gradskog groblja u Belišću gdje će se u svečanom protokolu položiti vijenac i upaliti svijeće kod Spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu grada Belišća. U 11 sati u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika za sve poginule i nestale hrvatske branitelje održat će se sveta misa. Nakon mise, u 12 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg bit će upriličena svečana akademija, a potom i zajednički ručak i druženje uz glazbu na prostoru gradskog bazena u Belišću.

Cijeli program pogledajte na plakatu.

Slika

Dragovoljci u Borovu 03.05.2017

Slika     Slika

Predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Beliša posjetli su 2. svibnja 2017. godine Borovo i priključili se komemorativnom skupu i polaganju vijenaca i paljenju svijeća za 12 poginulih redarstvenika. Toga dana prije 26 godina nezapamćeni zločin zavio je Hrvatsku u crno. Srpski zločinci dočekali su toga dana u zasjedi u Borovu Selu, nadomak Vukovara, hrvatske redarstvenike i ubili dvanaest ljudi, a ranili još tridesetoro policajaca i civila.

Komemoraciji je nazočila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, mnogi vojni i policijski dužnosnici i pripadnici raznih braniteljskih udruga.

Slika    Slika

Sretan Uskrs 15.04.2017

Slika

Sjednica Odbora UHDDR-a Belišće 08.03.2017

U utorak, 7. ožujka 2017 godine održan je sastanak Gradskog odbora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

Na sastanku je raspravljano o nadolazećim aktivnostima, a predsjednik je izvijestio o dosadašnjem radu u 2017. godini. Predani su projekti i sva potrebna dokumentacija prema gradu Belišću i Osječko-baranjskoj županiji, a također su i pravdani projekti za 2016. godinu.

Članovi i predstavnici UHDDR-a Belišće nazočili su sljedećim događajima:

  • 27. 1. prijateljski, susjedni ogranak UHDDR-a Marijanci održao je redovnu izvještajnu Skupštinu.
  • 3. 2. članovi udruge nazočili  su svetoj misi i blagoslovu grla povodom dana sv. Blaža.
  • 17. 2. u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg gostovalo je Hrvatsko narodno kazalište Osijek – noćna scena, s dramom "260 DANA", autora Marijana Gubine, a u režiji Dražena Ferenčina.
  • 3. 3. Župa sv. Josipa Radnika Belišće organizirala je tribinu “Vjernik u suvremenom hrvatskom društvu” čiji je gost bio teolog, kolumnist i novinar dr. sc. Ivica Šola, inače sveučilišni profesor na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
  • 4. 3.  Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće održala je redovnu izvještajnu Skupštinu.
Blagoslov prostorija i obilježavanje svetog Blaža 07.02.2017

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Belišće i u 2017 godinu krenula je slično kao i prošle godine, te se i ove godine očekuju brojne aktivnosti.

Na dan sv. Blaža, 3. veljače dragovoljci su pohodili svetu misu, a na samom kraju mise veliki broj dragovoljaca i branitelja pristupio je blagoslovu grla.

Drugi dan, 4. veljača duhovnik belišćanskih dragovoljaca, fra Marin Matančić blagoslovio je prostorije udruge i sve članove koji se koriste prostorijom, a nakon blagoslova usljedilo je uobičajeno druženje i duhovni razgovori. Članovima udruge ovo je veliki poticaj za budući  rad.

Slika

ZAHTJEV ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE - LISTE 03.02.2017

 Slika

Ministarstvo hrvatskih branitelja je za Osječko-baranjsku županiju dostavilo Liste prvenstva, za osobe koje su podnijele zahtjev za dodjelu stambenog kredita prema slijedećim namjenama - kupnja stana ili kuće, izgradnja obiteljske kuće, razlika u površini m2, dogradnja i nastavak izgradnje i poboljšanje uvjeta stanovanja, (prva Lista, pet namjena) odnosno podnijeli zahtjev za dodjelu financijske potpore ili subvencije na kamate za kupnju ili izgradnju prve nekretnine za cijelu Republiku Hrvatsku (druga Lista).

Liste možete vidjeti u Uredu državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji – ispostava Valpovo, u prostorijama UHDDR-a Belišće i na sljedećem LINKU.

Ističemo pravnu pouku da se na iste može uložiti prigovor u roku od 15 dana od dana objave Lista.

Dan objave Lista je 02. veljače 2017. godine, te se prigovor može uložiti do zaključno dana 17. veljače 2017. godine.

Prigovor možete dostaviti na adresu Ministarstvo hrvatskih branitelja, Zagreb, Trg Nevenke Topalušić 1

Kontakt broj u Ministarstvu hrvatskih branitelja je
tel 01/2308-978
fax 01/2308-875
e-mail: stambena@branitelji.hr

25. obljetnica pobije hrvatskih vitezova 02.12.2016

SlikaDana 30. studenog 2016. godine navršilo se 25 godina pogibije hrvatskih vitezova i branitelja: Pave Horvata, Marka Pavlovića, Darka Dervenšeka i Damira Banovića. Tom prigodom Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata redovno odaje počast prigodnom molitvom i polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 107. brigade HV, na lijevoj obali Drave. Dragovoljcima su se pridružile udruge iz Domovinskog rata s područja Valpovštine, rodbina i građani i predstavnik grada Belišća, zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Nakon molitve u crkvi sv. Stjepana u Bistrincima održana je misa za poginule Pavu, Marka. Darka i Damira, ali i za sve poginule i stradale u Domovinskom ratu. Misu je predvodio duhovnik dragovoljaca fra. Marin Matančić

Slika

Poziv na misu 24.11.2016

Slika

 

GRADSKI OGRANAK UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA
DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA


POZIV


Na slavljenje svete mise povodom pogibije hrvatskih vitezova:
Damira Banovića, Darka Dervenšeka, Pave Horvata i Marka Pavlovića.

Svetu misu predvodit će duhovnik UHDDR-a fra. Marin Matančić, župni vikar.

Sveta misa slavit će se dana 30. studenog 2016. (srijeda) u 15:30 sati u crkvi sv. Stjepana u Bistrincima.

Neposredno prije svete mise položit ćemo vijenac i zapaliti svijeće kod spomen obilježja poginulih pripadnika 107. brigade HV, na lijevoj obali rijeke Drave, u 15:00 sati.

Molimo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovaj događaj.


Predsjednik Udruge
Zlatko Rogač

Slika

Dragovoljci u Vukovaru 22.11.2016

Slika

Povodom 25. obljetnice pada Vukovara dana 18. studenog članovi belišćanskog UHDDR-a redovno u "Koloni sjećanja" odaju počast poginulim i stradalim braniteljima Vukovara, a također i svima stradalima u Domovinskom ratu.

I ove godine članovima UHDDR-a pridružili su se i obitelji, zainteresirani građani i predstavnici drugih udruga. Prijevoz autobusom organizirao je grad Belišće.

Slika   Slika

U petak, 17. studenog Koordinacija udruga iz domovinskog rata već tradicionalno obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara programom “I u mom gradu Vukovar svijetli”. Paljenju svijeća i prigodnoj molitvi priključili su se članovi Udruge dragovoljaca. Nakon paljenja svijeća u Valpovu i Belišću branitelji su sudjelovali na predstavljanu knjige “58 HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca” autora Damira Markuša.

U četvrtak, 16. studenog u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću održana je misa za poginule i stradale branitelje, a nakon svete mise i euharistijsko klanjanje. Misu i euharistijsko klanjanje predvodio je duhovnik belišćanskih dragovoljaca fra Marin Matančić uz nazočnost velikog broja građana i dragovoljaca.

Slika  Slika

18. malonogometni turnir UHDDR-a Slavonski Brod 2016. 16.11.2016

Slika

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, podružnica Brodsko-posavske županije i ove je godine na Sportsko-rekreacijskom centru „Klasije“organizirala tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom „Slavonski Brod 2016.“ Turnir, koji je održan po 18. put u znak sjećanja na sve poginule članove udruge, i ove je godine okupio velik broj sudionika. Kako su istaknuli organizatori ovog sportskog natjecanja, zajedništvo je temelj UHDDR-a, a upravo je ovaj malonogometni turnir prigoda da se to zajedništvo i potvrdi.

Otvorenju natjecanja je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je pozdravio sve natjecatelje, a organizatorima je zahvalio što kroz održavanje ovog malonogometnog turnira održavaju uspomenu na Domovinski rat i stradale branitelje.

Posebno je za naglasiti da su belišćanski dragovoljci pored osvojenog četvrtog mjesta osvojili i nagradu za fair play jer je u četiri utakmice napravljeno samo dva prekršaja.

Izvor: http://www.slavonski-brod.hr/

Čobanijada u Bistrincima 16.11.2016

Slika

Dana 12. studenog u organizaciji NK Podravac Bistrinci održana je čobanijada. Ovo je već peta ovakva akcija koju organiziraju povodom obilježavanja svetog Martina, odnosno Martinja.

Unatoč lošem vremenu i kiši 19 hrabrih ekipa i natjecatelja odazvalo se natjecanju i odmjerilo snage.

Predstavnik belišćanskih dragovoljaca Marko Trupina osvojio je visoko drugo mjesto, dok je najbolji čobanac skuhao Matajs Flajc. Ovom prigodom Flajc je kuhao za svoje društvo među kojima su bili uglavnom članovi UHDDR-a Belišće. Matajs je jedan od inače odličnih kuhara belišćanskih dragovoljaca.

U vrlo ugodnom ambijentu domaćin je organizirao i prijenos utakmice Hrvatska - Island, te nakon toga i zabavni program uz zvrkove poznatog Alkotest banda.

Priznanja i zahvalnice natjecateljima je uručila predstavnica grada Belišće Antonija Barić Andrašek, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Slika  Slika

Zahvala autorima i suradnicima 5. Zbornika 16.11.2016

9. studenog je, u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i grada Belišća, održan Okrugli stol o 5. Zborniku grada Belišća.

Tom je prigodom, autore tekstova, suradnike i članove Uredništva ove opsežne knjige, koja je javnosti predstavljena u svibnju, prigodom obilježavanja Dana grada, pozdravila Vlasta Putar, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, stavljajući ovaj izniman događaj u kontekst doprinosa stvaralaštva i vrednovanju knjige i čitanja.

Sudionike nastajanja i izdavanja 5. Zbornika pozdravio je i gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, koji je i sam dao doprinos stvaranju Zbornika pišući uvodnik, i tekstove o gradskim projektima te javnim priznanjima grada Belišća u 2016. Godini.

Izrazio je zahvalnost svima koji su sudjelovali u bilo kojoj etapi nastajanja Zbornika i naglasio kako je inicirao ovakvo okupljanje i druženje kako bi u miru, toplo i ljudski zahvalio na doprinosu svakom ponaosob, jer izuzetno cijeni vrijednosti i značenje ovakve publikacije u društvenoj zajednici.

Skupu su se odazvali i naši dragovoljci, Jasenko Kardum i Zlatko Rogač, autori članka o povijesti UHDDR-a Belišće.

Slika  Slika

25 obljetnica raketiranja Bizovca 16.11.2016

 

Avijacija okupatorske JNA je 7. studenog 1991. godine izvela podmukli napad na Bizovac. Tada je poginulo 8 osoba, civila i pripadnika policije, a 25 osoba je ranjeno. Općina Bizovac povodom ovog tragičnog događaja podigla je spomen križ i organizira prisjećanje na žrtve, a redovno i naša Udruga sudjeluje u obilježavanju.

16 do 30 od 197


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"