GRADSKI OGRANAK UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA

    DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA

        NesluĹľbena, arhivska stranica.PoÄŤetna   
Razmjena linkova
Stop mine - aukcija slika Web povezuje ljude
Korisni linkovi
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata Narodne novine Statut UHDDR-a UHDDR Središnjica
http://www.obz.hr/hr/?flash=1
http://www.belisce.hr
http://www.valpovo.hr
http://www.opcina-bizovac.hr/
http://www.petrijevci.hr/index.php

Posjet Bleiburgu 11.05.2008

U spomen na stradanja hrvatskog pučanstva 15. svibnja 1945. na bleiburškom polju i žrtve Križnog puta, udruga Hrvatski domobran ogranak Valpovo organizira odlazak u Bleiburg. Detaljne informacije možete dobiti u prostorijama udruge Hrvatski domobran u srijedu 14. svibnja 2008. godine od 10,00 do 12,00 sati ili na broj 098 905 6616.

MEMORIJALNI TURNIR 3. TRAVANJ 11.05.2008
U subotu, 10. svibnja 2008. godine Udruga hrvatski dragovoljaca Domovinskog rata Gradski ogranak Belišće organizirala je treći memorijalni turnir.
 
Turnir je organiziran na terenu NK Podravac Bistrinci, a učestvovale su četiri ekipe, predstavnici braniteljskih udruga. Pored domaćina, UHDDR-a GO Belišće turniru su se odazvali UHDDR gradova Osijek i Donji Miholjac i UHVDR Baranjsko Petrovo Selo.
 
Specifičnost ovogodišnjeg turnira je što se odustalo od natjecateljskog pristupa, a u svrhu rekreativnog druženja i širenja prijateljstva i zajedništva.
 
Gosti su s oduševljenim prihvatili ovakav pristup i obradovali se primljenim Zahvalnicama za učešće na turniru.
 
Ciljevi ovakvih susreta jesu i trebaju biti rekreacija i okupljanje dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata.
16. OBLJETNICA AKCIJE BARANJA 01.04.2008

Obilježavanje 16. obljetnice akcije Baranja održat će se u četvrtak 3. travnja 2008. godine s početkom u 15 sati.

15:00
Okupljanje sudionika i uzvanika
Most 107. brigade HV, Belišće

15:30
Kolona sjećanja

16:00
Odavanje počasti kod spomenika
poginulim pripadnicima 107. brigade HV
Polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva

18:00
Sveta misa zadušnica
Crkva sv. Josipa radnika Belišće

IN MEMORIAM 23.02.2008
SlikaTužna srca javljamo da nam je dragi prijatelj i član predsjedništva Feliks Vladušić stradao od neprijateljske mine zaostale iz Domovinskog rata.

Umirovljeni pukovnik HV-a Feliks rođen je 19. svibnja 1946. godine, a nemili događaj kada smo ostali bez našeg dragovoljca odigrao se 22. veljače 2008. godine.

Ispraćaj pokojnika je 25. veljače 2008. godine na Gradskom groblju u Valpovu u 15:00 sati.

Tražimo smjenu ravnatelja škole 05.02.2008

2. veljače 2008. godine održan je zajednički sastank predstavnika Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Baranjsko Petrovo Selo i Udruge  hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata GO Belišće.

Povod sastanku su skorašnji događaji u Jagodnjaku i potpora roditeljima i djeci, polaznicima osnovne škole u tom baranjskom selu.

Iz malog mjesta Vrbnika kod Knina krenula je balvan revolucija, a sada se očito želi u Baranji, na drugoj strani Lijepe naše, pokrenuti prosvjetna revolucija, zaključili su sudionici ovog sastanka.

U potpunosti dajemo potporu ministru prosvjete za rješavanje problema i u slučaju ne smjenjivanja ravnatelja škole najavljujemo mirne prosvjede Branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ova se potpora ne odnosi samo na Hrvate  već je upućene svima koji su svjesni da žive u Hrvatskoj i koji su prihvatili hrvatski obrazovni standard.

Provala u Rekreacijskom centru UHDDR-a 03.02.2008

NUDIMO NOVČANU NAGRADU ZA SVAKU KORISNU INFORMACIJU

Neugodno smo se iznenadili kada smo u utorak 29. siječnja došli u svoj Rekreacijski centar, koji se nalazi nasuprot Tiborjanaca, prema šumi Jugovača. Obijena su vrata bunkera, koji nam služi kao skladište i prozor na kućici iz koje je ukraden agregat. Provalnici su prvo pokušali obiti vrata, no kako nisu uspjeli otkinuli su rešetku sa vrata i razbili staklo. Otkinuta je ručka sa crpke za vodu koja je upotrjebljena kao poluga za daljnje provalničke aktivnosti.

Ukradeni agregat težak je preko sto kilograma što ukazuje na činjenicu da su u kaznenom djelu učestvovala najmanje dva provalnika. Kako iz kućice nije ukradeno ništa drugo, a nalazilo se još vrijednih stvari, za zaključiti je da su provalnici došli ciljano, s namjerom otuđenja upravo agregata.

Provala i krađa prijavljeni su policiji, no istragu ćemo provoditi i sami i nagraditi novčano svaku korisnu informaciju u traženju počinitelja.

P O Z I V 28.11.2007

Pozivamo Vas na obilježavanje prve organizirane akcije 107. brigade HV na području Baranje sa koordiniranim djelovanjem pješaštva, izvidničko-diverzantske postrojbe, topništva i inžinjerije.

Akcija je provedena u okupiranoj Baranji, 30. studenog 1991. godine, a obilježavanje je postalo tradicionalno.

U akciji su poginula četiri hrvatska branitelja.

Ove godine održat će se 30. studenog u 15 sati na nasipu kod Spomen obilježja poginulim pripadnicima 107. brigade HV-a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Vijence će položiti predstavnici gradova Valpova i Belišća i općine Petlovac.

Koordinacija udruga položiti će zajednički vijenac u ime svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine.

U ime Koordinacije udruga
UHDDR GO Belišće

Blagdanski paketići 30.10.2007

SVIM ČLANOVIMA UHDDR-a

I ove godine UHDDR organizira podjelu blagdanskih božičino-novogodišnjih paketića.

Pozivaju se članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gradski ogranak Belišće, koji maju djecu i unučad rođenu 1995. i mlađu da se prijave u udrugu radi ažuriranja podataka.

Prijaviti se možete svakodnevno, osim nedjelje, u prostorijama udruge od 18,00 do 22,00 sati. Krajnji rok prijave je 9. studeni 2007. godine.

XII malonogometni turnir 30.10.2007

Članovi UHDDR GO Belišće u sklopu županijske organizacije sudjelovali su na malonogometnom turniru.

XII turnir održan je u Selcu od 19-21. listopada 2007. godine sa 380 sudionika i 32 malonogometne ekipe iz cijele Republike Hrvatske.

Više možete pogledati na službenim stranicama udruge www.uhddr.hr

Slika              Slika

Četvrti Memorijalni susret „Vjekoslav Britvić“ 13.10.2007

SlikaPovodom Dana hrvatske neovisnosti u Iloku je 7. i 8. listopada održan 4. Memorijalni susret braniteljskih udruga. Riječ je o sportskim susretima koji se održavaju u spomen na Vjekoslava Britvića, prvog predsjednika Udruge branitelja Domovinskog rata INA Naftaplin KVIN iz Zagreba.

Uz domaćina KVIN turniru su prisustvovali i predstavnici UHDDR GO Belišće, Policijska postaja Valpovo, Koordinacija udruga iz Domovinskog rata grada Iloka, Koordinacija udruga iz Domovinskog rata grada Vukovara, Udruga 1. Hrvatski redarstvenik Tovarnik, UDVDR GO Otok, HVIDR-a Petrinja, Udruga Prijatelji Kupres – Čavoglave, UDDR Dugave Zagreb, UUDR Kraš Zagreb.

Više

Priopćenje za javnost 01.10.2007

Koordinacija udrugu proizašlih iz Domovinskog rata Valpovštine izražava svoje ogorčenje i konsternaciju sramotnom presudom Haaškog suda «Vukovarskim krvnicima».

Mi, sudionici i stradalnici Domovinskog rata, ne možemo vjerovati da se odgovornim za smrt i progonstvo tisuća ljudi, među njima i ranjenika i civila, djece i staraca, mogu izreći oslobađajuće presude i zanemarive kazne.

Ovim presudama nije posramljen samo herojski grad Vukovar, njegove žrtve i patnje, njegov herojski otpor agresoru, već i cijeli slobodoljubivi i demokratski svijet, čije bi poštenje i pravdu trebao zastupali i štititi upravo Haški tribunal.

Kakva je poruka poslana ovakvom presudom?
Ne smijemo niti pomisliti.

I zato se nadamo da ovo nije kraj postupku protiv ljudi koji su počinili ili su odgovorni za zločin u Vukovaru.

Podržavamo sve one institucije koje žele poništenje ovih presuda i želimo da se, u ime vukovarskog herojstva i žrtava, najoštrije kazne silnici i moćnici koji su počinili ili su odgovorni za zločin u Vukovaru.

Samu takva presudu Haškog sudu bila bi ispravna i poslala poruku naraštajima koji dolaze ne samo u Hrvatskoj već i u cijelom svijetu.

U Valpovu 28. rujna 2007. godine

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZAŠLIH IZ
DOMOVINSKOG RATA
VALPOVŠTINE

4. memorijal Vjekoslav Britvić 29.09.2007

SlikaI ove godine UHDDR GO Belišće odaziva se na "4. memorijal Vjekoslav Britvić" Memorijal se održava u u Iloku 7. i 8. listopada 2007. u organizaciji udruge branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin KVIN.

Nastupat će se u malom nogometu, visećoj kuglani, šahu i stolnom tenisu

UHDDR na novoj adresi 21.09.2007

UHDDR GO BelišćeI UHDDR GO Belišće uključuje se u projekt Web povezuje ljude.

Na ovaj način i ovom stranicom vijesti o radu naše udruge, kojih ima jako puno, redovitije će biti ažurirane i objavljivane nove.

Adresa stranice: http://www.uhddr.belisce.eu

 

Obavijest 04.06.2007

Obavijest svim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata koji žele svoju djecu upisati na susrete djece hrvatskih branitelja koje će se održati 28. 6. 2007. godine u Belom Manastiru

Prijaviti se mogu samo djeca od prvog do osmog razreda osnovne škole.

Prijave izvršiti na mobitel 097/544 9233 najkasnije do 8. 6. 2007. godine.

Koordinator Osječko-baranjske županije
Josip Vučetić

STOP - MINE 08.01.2007

Projekt "STOP-MINE" osmislila je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gradski odbor Belišće.
Uz UHDDR na provođenju projekta kao partneri uključeni su:

  • Hrvatski Centar za razminiranje
  • Grad Belišće
  • Općina Petlovac

Stranicu možete vidjeti na www.stop-mine.belisce.net

196 do 210 od 222


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"