GRADSKI OGRANAK UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA

    DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA

        Neslužbena, arhivska stranica.Početna   
Razmjena linkova
Stop mine - aukcija slika Web povezuje ljude
Korisni linkovi
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata Narodne novine Statut UHDDR-a UHDDR Središnjica
http://www.obz.hr/hr/?flash=1
http://www.belisce.hr
http://www.valpovo.hr
http://www.opcina-bizovac.hr/
http://www.petrijevci.hr/index.php

Hodočašće u Aljmaš 16.08.2017

Slika     Slika

Na da Velike Gospe, svetkovine Uznesenja Marijina, predstavnici belišćanske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata redovito hodočašće u Aljmaš. Tako smo 15. 8. 2017. godine, u ranim jutarnjim satima krenuli u Aljmaš. Po ustaljenom redosljedu, po dolasku u Aljmaš pohodili smo križni put na aljmaškoj "Kalvariji". Potom smo odali počast i zapalili svijeću poginulima i nestalima u Domovinskom ratu kod spomen obilježja stradalnicima Domovinskog rata na desnoj obali Dunava.

Svetu misu za poginule i stradale branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata predvodio je vlč. dr. sc. Stanislav Šota, docent na katedri Pastoralne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. U propovjedi se vlč. Šota osvrnuo na probleme i krizu u današnjem društvu, te upozorio kako vjernici molitvom i vjerom mogu pomoći u osobnom rješavanju krize, istinskom vjerom i slavljenjem Boga, Isusa Krista i Gospe, a ne sitnim i ispraznim molitvama.

Kako je vlč. Šota dugogodišnji prijatelj i suradnik belišćanskih dragovoljaca, ovom prigodom je upriličeno druženje prije i nakon mise. Dragovoljci su primili korisne savjete i duhovnu pomoć, te se sretniji i bogatiji vratili u Belišće, gdje će svoja iskustva prenositi ostalim članovima UHDDR-a.

Dragovoljci proslavili Dan branitelja 07.08.2017

Slika     Slika

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2017. godine, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća organizirala je ispred prostora Doma umirovljenika tradicionalno obiteljsko druženje. Uz brojne članove Udruge i njihove obitelji druženju su se priključili i predstavnici prijateljske Udruge branitelja Domovinskog rata INA-NAFTAPLIN "KVIN" podružnica Donji Miholjac, te predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko. Ujedno je proslavljena i obljetnica vojno-redarstvene operacije "Oluja" u kojoj su sudjelovali i mnogi naši članovi.

Određeni broj članova Udruge sudjelovao je tradicionalnoj biciklističkoj vožnji “Biciklom do spomenika”, u organizaciji grada Belišća, i Turističke zajednice grada Belišća, a potom su paljenjem svijeće kod Spomenika odali počast i zahvalu poginulim hrvatskim braniteljima i svim stradalnicima Domovinskog rata.

Za sve sudionike organiziran je ručak i osvježavajuća pića, a zainteresirani su mogli odmjeriti snage i u sportsko-rekreativnim disciplinama, stolnom tenisu, pikadu i visećoj kuglani. Pobjednici su svi jer ovakva okupljanja nemaju natjecateljski, već zabavni karakter.

Slika     Slika

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 04.08.2017
Slika
26. obljetnica tragičnog masakra hrvatskih branitelja u Dalju 04.08.2017

Slika

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije obilježena je 1. kolovoza 26. obljetnica tragičnog masakra hrvatskih branitelja u Dalju. Na taj dan poginulo je 39 hrvatskih branitelja u napadu pripadnika srpskih paravojnih postrojbi i bivše JNA na tamošnju policijsku postaju.

Okupljenima su se prigodno obratili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica Predsjednice RH i saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović te osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Uz mnogobrojne građane i predstavnike udruga obilježavanju se se odazvali i predstavnici Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća. Naši članovi su nesebično, kao i uvijek pomogli kod kuhanja i posluživanja graha, za koji se pobrinio belišćanski dragovoljac.

Slika     Slika

Slika     Slika

Privremeni oproštaj sa duhovnikom 03.08.2017

Slika

U ponedjeljak 31. 7. Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća organizirala je oproštajni susret sa duhovnikom belišćanskih dragovoljaca fra. Marinom Matančićem, koji je premješten na drugu dužnost i odlazi iz Belšća.

Fra Marin je od svog dolaska u Belšće stupio u kontakt sa belišćanskim dragovoljcima, i mada mlad čovjek, ali profesionalac i produhovljen, dragovoljcima je pružio veliku duhovnu pomoć. Ovim odlaskom iz Belišća suradnja sa fra Marinom neće biti prekinuta, kako je i dogovoreno na ovom druženju, a i pogotovo što je fra. Marin počasni član UHDDR-a Belišće.

U vrlo emotivnom i prijateljskom druženju u prostorijama Udruge predsjednik Zlatko Rogač je u ime Udruge fra Marinu Matančiću i fra Marku Neretljaku uručio zahvalnice za suradnju i duhovnu pomoć. Svakako netreba zaboraviti ni župnika fra Branka Janjića, koji nas je i povezao sa našim duhovnikom, ali na našu sreću on i dalje ostaje u Belišću, te ćemo s njim još dosta surađivati.

Dragovoljci Belišća našima Marinu i Marku žele uspjeh u daljnjem radu i životu, te se veselimo budućim susretima.

Slika

Program obilježavanja 26. obljetnice osnivanja 107. brigade HV
Slika
Dragovoljci s prijateljima iz Bjelovara 26.06.2017

Slika     Slika

UHDDR Bjelovarsko-bilogorske županije tradicionalno već 22 godine organizira povodom Dana državnosti manifestaciju "Susreti prijateljaUHDDR-a"

Četiristotinjak  natjecatelja i gostiju u 38 prijateljskih udruga natjecalo se u više sportsko-rekreativnih disciplina, a predstavnici belišćanskih dragovoljaca okušali su sreću u pikadu i visećoj kuglani. Pored navedenih disciplina na rasporedu je bilo još i bela, sportski ribolov i šah.

Okupljeni su na trgu Eugena Kvaternika kod spomen obilježja poginulima u Domovinskom ratu položili vijence i zapalili svijeće. Potom je manifestacija nastavljena na ribnjaku ŠRD "Bjelovacka", Put žrtvama u Lugu, Trojstveni Markovac.

Domaćini su pokazali odličnu organizaciju i gostoprimstvo.

Slika     Slika

12. Memorijalni turnir "3. travanj" 19.06.2017

Slika     Slika

U spomen na akciju Baranja i poginule suborce, vitezove Domovinskog rata u nedjelju, 18. lipnja 2017. godine Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća organizirao je 12. Memorijalni turnir "3. travanj". Značaj turnira uvećan je time što kroz sportsko-rekreativna natjecanja Udruga sudjeluje i u obilježavanju Europskog grada sporta za 2017. godinu.

Nazočne članove, prijateljske udruge i drage nam goste pozdravio je predsjednik GO UHDDR Belišća Zlatko Rogač, a memorijal je, nakon prigodnog govora i pozdrava otvorio zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Domagoj Varžić.

Po otvorenju turnira sudionici i gosti uputili su se na lijevu obalu Drave, te kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 107. brigade HV polaganjem vijenca i paljenjem svijeća uz prigodnu molitvu fra Marina Matančića odali počast poginulim suborcim, ali i svim poginulima u Domovinskom ratu, kao i preminulim braniteljima nakon rata.

Uz zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varži, Memorijal su uvećali: predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja Belišće Valpovo Krunčica Rupić, predstavnik Župe Belišće i duhovnik belišćanskih dragovoljaca fra Marin Matančić, načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić i predsjednik Županijske podružnice UHDDR-a Osječko-baranjske županije i dopredsjednik Središnjice Darko Nađ.

Ispred prostorija Doma umirovljenika Natjecalo se u tri discipline: pikado, viseća kuglana i zračna puška, a pored domaćina, Gradskog ogranka UHDDR-a Belišće snage su odmjerili: Općinski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općina Bilje,Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata gradski ogranak Bjelovar, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije, Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grad Donji Miholjac, Općinski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općina Marijanci, Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grad Slavonski Brod, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Belišće, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Valpovo, Udruga branitelja Domovinskog rata INA-NAFTAPLIN "KVIN" podružnica Donji Miholjac, Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije.

Zahvalnice ekipama i nagrade najuspješnijim ekipama uručio je predsjednik Županijske podružnice UHDDR-a Osječko-baranjske županije i dopredsjednik Središnjice Darko Nađ. Za ukusan grah iz kotlića još jednom se potrudio majstor Josip Vučetić, a uz zabavni program u vlastitoj režiji članovi i gosti su nastavili s druženjem.

EKIPNO Bod
1. UHDDR GO Bjelovar 8
2. UUUP Osijek - podružnica Belišća 6
3. HVIDR-a Belišće 4
4. HVIDR-a Valpovo 3
     
Viseća kuglana  
1. UHDDR GO Bjelovar (79)  
2. UHDDR BBŽ (72)  
3. HVIDRA Belišće (66)  
Viseća kuglana - pojedinačno  
1. Božidar Bakšaj (UHDDR GO Bjelovar)  - 43  
2. Ivanišić Danijel (KVIN) - 39  
3. Milan Šanteković - (UHDDR BBŽ) -38  
     
Streljaštvo (zračna puška)  
1. UUUP Osijek - podružnica Belišća (262)  
2. UHDDR Belišće (261)  
3. HVIDRA Belišće (256)  
Streljaštvo - pojedinačno  
1. Josip Anić (UHDDR Belišće) - 143  
2. Ivan Orsag (HVIDRA BELIŠĆE) - 137  
3. Ivica Igrec (UUUP Osijek - podružnica Belišća) - 136  
     
Pikado  
1. UHDDR GO Bjelovar  (550)  
2. HVIDRA Valpovo (449)  
3. UUUP Osijek - podružnica Belišća (412)  
Pikado - pojedinačno  
1. Nikola Ceponec (UHDDR GO Bjelovar) -  313  
2. Nenad Grgec (HIIDRA Valpovo) - 250  
3. Miro Večenaj  (UHDDR GO Bjelovar) - 237  

Slika     Slika     Slika

Izborni Sabor UHDDR-a 14.06.2017

Slika

U Zagrebu je 10. lipnja 2017. godine održan XIII Izborni Sabor Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Na Saboru su sudjelovali izaslanici svih registriranih ustrojstvenih oblika Udruge s područja Republike Hrvatske..Naš ogranak su predstavljali Predsjednik belišćaskih dragovoljaca Zlatko Rogač i dosadašnji Predsjednik Nadzornog obora Središnjice Milan Belcar, koji je na tu dužnost ponovo izabran. Za spomenuti je i da je Predsjednik Županijskog odbora UHDDR-a Osječko-baranjske županije Darko Nađ izabran za jednog od dopredsjednika Središnjice.

Za Predsjednika UHDDR-a izabran je Ante Martinac iz Sukošana. Dosadašnji predsjednik i osnivač udruge Tomislav Merčep izabran je za doživotnog počasnog Predsjednika.

Osim izbornih aktivnosti na Saboru je usvojen plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

Slika

Izvještajna Skupština dragovoljaca 12.06.2017

Slika

U petak, 9. lipnja 2017. godine u prostorijama Doma umirovljenika održana je redovna Izvještajna Skupština Gradskog ogranka udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

Članovi Udruge informirani su o svim aktivnostima, o prihodima i rashodima, te o nabavljenoj opremi u 2016. godini. Također je Skupština usvojila plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

Glavni osvrt bio je na održavanju svih dosadašnjih aktivnost i suradnji s drugim udrugama, kao i nabavka sportske opreme. Udruga redovito posjećuje turnire i memorijale prijateljskih udruga, te sudjeluje o obilježavanju značajnih datuma iz Domovinskog rata.

Nakon Skupštine članovi su preseli u svoje prostorije gdje je uz osvježavajuće piće i grickalice upriličeno druženje i razgovor.

Slika

Dragovoljci na proslavi Dana branitelja grada Belišća 01.06.2017

Slika

Druga po redu proslava Dana branitelja grada Belišća, 30. svibnja 2017. godine prošla je svečano i dostojanstveno. Proslavu je organizirao grad Belišće, dok su članovi udruge dali veliki doprinos svojim sudjelovanjem

Svečanim mimohodom od gradske uprave do groblja te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća započelo je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja grada Belišća.

U mimohodu su, uz pripadnike oružanih snaga, sudjelovali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, te građani. Državnom himnom koju je izvela Valentina Gyerek te molitvom koju je predvodio župni vikar fra Marin Matančić, odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata. U ime gradonačelnika Belišća Dinka Burića, vijenac je položio njegov zamjenik Domagoj Varžić.

Uslijedila je sveta misa u župnoj crkvi Svetog Josipa Radnika, a u podne je započela svečana akademija u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Branitelje i uzvanike su pozdravili predsjednik belišćanskog UHDDR-a Zlatko Rogač, predsjednik HVIDR-e Belišće Pavo Milekić, te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić i zamjenik osječko – baranjskog župana Željko Kraljičak.

U prigodnom programu je sudjelovao Gradski puhački orkestar, učenici Glazbene škole, te Amelie Đakovac i Valentina Gyerek. Druženje je potom nastavljeno na prostoru gradskog bazena gdje je priređen zajednički ručak uz zabavni program, a zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić je još jednom braniteljima Belišća čestitao njihov dan. Proslavi Dana hrvatskih branitelja grada Belišća se pridružio i gradonačelnik Dinko Burić. Svim prisutnima su se jednom koreografijom predstavile Belišćanske mažoretkinje, a veliko zanimanje, posebno vrtićke i školske djece je izazvalo predstavljanje opreme opreme Oružanih snaga, MUP-a, HGSS-a, VZG Belišća, Crvenog križa i radio amatera.

Slika     Slika

Dan hrvatskih branitelja grada Belišća 27.05.2017

Grad Belišće poziva sve hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji kao i članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te sve građane na svečanu proslavu Dana hrvatskih branitelja grada Belišća u utorak, 30 svibnja 2017. godine.

Svečani program započinje s mimohodom od zgrade Gradske uprave do gradskog groblja u Belišću gdje će se u svečanom protokolu položiti vijenac i upaliti svijeće kod Spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu grada Belišća. U 11 sati u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika za sve poginule i nestale hrvatske branitelje održat će se sveta misa. Nakon mise, u 12 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg bit će upriličena svečana akademija, a potom i zajednički ručak i druženje uz glazbu na prostoru gradskog bazena u Belišću.

Cijeli program pogledajte na plakatu.

Slika

Dragovoljci u Borovu 03.05.2017

Slika     Slika

Predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Beliša posjetli su 2. svibnja 2017. godine Borovo i priključili se komemorativnom skupu i polaganju vijenaca i paljenju svijeća za 12 poginulih redarstvenika. Toga dana prije 26 godina nezapamćeni zločin zavio je Hrvatsku u crno. Srpski zločinci dočekali su toga dana u zasjedi u Borovu Selu, nadomak Vukovara, hrvatske redarstvenike i ubili dvanaest ljudi, a ranili još tridesetoro policajaca i civila.

Komemoraciji je nazočila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, mnogi vojni i policijski dužnosnici i pripadnici raznih braniteljskih udruga.

Slika    Slika

Sretan Uskrs 15.04.2017

Slika

Sjednica Odbora UHDDR-a Belišće 08.03.2017

U utorak, 7. ožujka 2017 godine održan je sastanak Gradskog odbora Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

Na sastanku je raspravljano o nadolazećim aktivnostima, a predsjednik je izvijestio o dosadašnjem radu u 2017. godini. Predani su projekti i sva potrebna dokumentacija prema gradu Belišću i Osječko-baranjskoj županiji, a također su i pravdani projekti za 2016. godinu.

Članovi i predstavnici UHDDR-a Belišće nazočili su sljedećim događajima:

  • 27. 1. prijateljski, susjedni ogranak UHDDR-a Marijanci održao je redovnu izvještajnu Skupštinu.
  • 3. 2. članovi udruge nazočili  su svetoj misi i blagoslovu grla povodom dana sv. Blaža.
  • 17. 2. u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg gostovalo je Hrvatsko narodno kazalište Osijek – noćna scena, s dramom "260 DANA", autora Marijana Gubine, a u režiji Dražena Ferenčina.
  • 3. 3. Župa sv. Josipa Radnika Belišće organizirala je tribinu “Vjernik u suvremenom hrvatskom društvu” čiji je gost bio teolog, kolumnist i novinar dr. sc. Ivica Šola, inače sveučilišni profesor na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
  • 4. 3.  Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće održala je redovnu izvještajnu Skupštinu.

31 do 45 od 222


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"