GRADSKI OGRANAK UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA

    DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA

        Neslužbena, arhivska stranica.Početna   
Razmjena linkova
Stop mine - aukcija slika Web povezuje ljude
Korisni linkovi
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata Narodne novine Statut UHDDR-a UHDDR Središnjica
http://www.obz.hr/hr/?flash=1
http://www.belisce.hr
http://www.valpovo.hr
http://www.opcina-bizovac.hr/
http://www.petrijevci.hr/index.php

Izborna Skupština dragovoljaca 09.04.2018

Slika

U nedjelju, 8. travnja u prostorijama Doma umirovljenika održana je redovna izvještajna i izborna Skupština Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

U proteklom periodu Udruga je provodila čitav niz aktivnosti. Od održavanja do posjeta brojnih memorijalnih turnirima prijateljskih udruga. Udruga je sudjelovala i na prigodnim komemoracijama za poginule u Domovinskom ratu, a također su obilježavani svi značajni datumi iz Domovinskog rata. Članovi udruge pohađali su razne seminare i edukacije važne za rad Udruge. Suradnja s brojnim udrugama manifestirala se i kroz druge vidove suradnje, a posebno kroz osiguranje brojnih sportskih i drugih manifestacija. Posebno je zanimljivo da je krug prijateljskih udruga proširen na šire područje, a ne samo Valpovštinu. Tako su predstavnici udruga posjetili i uspostavili suradnju s udrugama iz Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda, Požege, Bjelovara...

Svake godine aktivnost Udruge kretala je odlaskom na svetu Misu i druženje s našim duhovnikom i počasnim članom Udruge fra Marinom Matančićem, koji je prošle godine upućen na služenje u drugu župu, te smo dobili novog duhovnika, fra Daria Micana. Tako je odlična suradnja s belišćanskim franjevcima i Crkvom i dalje nastavljena.

Pisani su projekti i uredno provođene projektne aktivnosti, a iz izvješća predsjednika i izvješća Nadzornog odbora vidljivo je da je Udruga racionalno raspolagala financijskim sredstvima i u skladu s odobrenim projektima. U proteklom periodu nabavljeno je novo računalo, pisač sa skenerom, pokretni razglas s microfonima, uredska stolica, oprema za sportsku ekipu, nova zastava i banner, te je obnovljena rasvjeta u prostorijama. Svi članovi Udruge dobili su majice, jaknu, kalendare, olovke i zastavice.

Ispred Središnjice Skupštini se obratio Darko Nađ, dopredsjednik Središnjice i predsjednik ŽP UHDDR-a Osječko-baranjske županije, te ujedno i član našeg Odbora kao predstavnik osnivača. Pohvalio je rad i aktivnosti Udruge. Također se skupu obratio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Domagoj Varžić. Pozdravio je sve u svoje i u ime gradonačelnika Dinka Burića. Rekao je da u gradu s osobitom pažnjom prate rad Udruge.

Nakon izvještajnog dijela usljedili su izbori. Za predsjednika Udruge povjerenje za još jedan mandat dobio je dosadašnji predsjednik Zlatko Rogač. Jasenko Kardum izabran je za tajnika. Dopredsjednici će i nadalje biti Mario Pavlović i Stjepan Brezovec, rizničar Matajs Flajc, a Zdenko Krulić povjerenik za vjerske odnose i duhovnost. Novi predsjednik Nadzornog odbora je Josip Vučetić.

Predsjednik Zlatko Rogač zahvalio je Skupštini i članovima na ukazanom povjerenju. Sa najužim krugom suradnika, ali i sa svim članovima radit će na provedbi svih dosadašnjih aktivnosti, ali i proširenju i pronalaženju novih suradnika.

Predsjednik se zahvalio lokalnim medijima na praćenju naših aktivnosti: Gradski radio Belišće, Hrvatski radio Valpovština, portal Valpovština info, portal grada Belišća i Belišćanski list. Također je uputio riječi zahvale sponzorima i donatorima: Santaj Plastika, općina Petrijevci, grad Valpovo, Osječko-baranjska županija, Ministarstvo branitelja. Posebna zahvala upućena je gradu Belišću kao najvećem partneru i suradniku, te gradonačelniku Dinku Buriću, koji je i sam dragovoljac Domovinskog rata.

Pod točkom razno članovi su upoznati s nedavno održanom Skupštinom Županijske podružnice UHDDR-a Osječko-baranjske županije. Skupština je održana 5. travnja u Osijeku. Naš predsjednik Zlatko Rogač izabran je za dopredsjednika Županijske podružnice, Mario Pavlović je član Odbora ŽP, Josip Vučetič je član Nadzornog odbora, a Milan Belcar je u povjerenstvu za gospodarstvo. Ovo je također veliki pokazatelj rada i aktivnosti naše Udruge.

Slika

Slika   Slika

Slika   Slika


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"