GRADSKI OGRANAK UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA

    DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA

        Neslužbena, arhivska stranica.Početna   
Razmjena linkova
Stop mine - aukcija slika Web povezuje ljude
Korisni linkovi
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata Narodne novine Statut UHDDR-a UHDDR Središnjica
http://www.obz.hr/hr/?flash=1
http://www.belisce.hr
http://www.valpovo.hr
http://www.opcina-bizovac.hr/
http://www.petrijevci.hr/index.php

Turnir u streljaštvu braniteljskih udruga 31.12.2017

Slika

U subotu 30. prosinca na streljani u Požegi održan je tradicionalni božićno-novogodišnji turnir braniteljskih udruga u streljaštvu.

Turnir je organizirao UHDDR Požega i Građansko streljačko društvo "Požega 1871". Gađala se disciplina serijska zračna puška te je nastupilo preko 50 natjecatelja iz 10 braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Slavonije i Baranje. Na turniru nastupila je ekipa UHDDR Belišće u sastavu Stjepan Brezovec, Josip Anić, Željko Golić i Franc Sakač te osvojila 5.mjesto ekipno. Prednost domaćeg terena iskoristili su ekipe UHDDR Požega koji su nastupili sa dvije ekipe i zauzeli 1. i 2.mjesto te UHDDR Suhopolje 3.mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji plasman ostvario je ispred UHDDR Belišća Franc Sakač osvojivši 2.mjesto.

Tekst i foto Franc Sakač

Slika

Slika

Božičino-novogodišnja čestitka

Svim članovima udruge i njihovim obiteljima, svim dragovoljcima i hrvatskim braniteljima, svim građankama i građanima Lijepe naše, kao i hrvaticama i hrvatima, ma gdje bili:

Slika

Konvencija o promicanju poduzetništva 08.12.2017

Slika

U četvrtak, 7. prosinca članovi i predstavnici belišćanskog UHDDR-a sudjelovali su u Osijeku na Konvenciji o promicanju poduzetništva branitelja. Nazočnima se obratio Darko Nađ, predsjednik Odbora za branitelje Domovijnskog rata i braniteljske udruge u Gradu Osijeku i predsjednik ŽP UHDDR-a osječko-baranjske županije; Anto Barukčić, predsjednik Regionalnog ureda Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje; predsjednik Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić; osječko-baranjski dožupan Petar Lagator; predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta; Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u siječnju ove godine počelo je s provedbom projekta Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata.

Projekt traje 18 mjeseci i završava u lipnju 2018. Ukupna vrijednost projekta je 2,132 milijuna kuna, financira se iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 85 posto odnosno 1,812 milijuna kuna, dok ostatak ide iz državnog proračuna.

Svrha projekta je, dakle, povećati informiranost hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji o društvenom poduzetništvu i mogućnostima poslovanja društvenih poduzeća, kao i ojačati njihove kapacitete za pokretanje poduzetničkog pothvata društvenih poduzeća kroz edukacije i poslovno mentorstvo.

U okviru projekta provest će se četiri jednodnevne konvencije u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci kako bi se branitelji i stradalnička populacija bolje informirali o važnosti razvoja društvenog poduzetništva. Na konvencijama će biti riječi o važnosti društvenog poduzetništva, iznijet će se pozitivni primjeri, kao i predstaviti mogućnosti zapošljavanja i socijalnog uključivanja kroz društveno poduzetništvo, te mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova za razvoj društvenog poduzetništva i zapošljavanje.

Inače, Ministarstvo branitelja do 2020. planira provesti ukupno 18 projekata za što su osigurana sredstva, i to najvećim dijelom, iz EU fondova u ukupnom iznosu od 586 milijuna kuna.

26. obljetnica hrvatskih vitezova 01.12.2017

SlikaGradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Belišće jučer (30. studenog 2017.) je organizirao obilježavanje 26. obljetnice smrti četvorice Vukova s Drave: Damira Banovića, Darka Drevenšeka, Pave Horvata i Marka Pavlovića. Tog 30. studenoga 1991. godine zbila se prva koordinirana akcija 107. brigade, kako bi se pokušala osloboditi tada okupirana Baranja.

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade na lijevoj obali Drave, ovih hrvatskih vitezova, ali i svih poginulih hrvatskih branitelja, danas su se prisjetili i dužnu počast odali predstavnici Grada Belišća, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Belišća Domagojem Varžićem, članovi belišćanskog UHDDR-a predvođeni predsjednikom Zlatkom Rogačem, djelatnici Policijske postaje Belišće na čelu s načelnikom Zdravkom Mandićem, predstavnici Udruge umirovljenika MUP-a, predvođeni predsjednikom Ivicom Igrecom te predstavnice Udruge udovica iz Domovinskog rata na čelu s Krunčicom Rupić. Prigodnu molitvu je kod spomenika predvodio Zdenko Krulić, član UHDDR-a Belišće.

Uslijedila je potom misa u crkvi Svetog Stjepana u Bistrincima, koju je služio fra Branko Janjić, župnik Župe svetog Josipa Radnika Belišće. Kroz misu zadušnicu, Damira Banovića, Darka Drevenšeka, Pavu Horvata i Marka Pavlovića te sve poginule hrvatske vitezove, molitvom su se prisjetili njihovi suborci, obitelj i prijatelji, te gradonačelnici Belišća i Valpova, Dinko Burić i Matko Šutalo te predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća, Dario Fletko.

Tekst: Monika Đogaš
Foto: Zaim Saljiji

Slika  Slika

Slika  Slika

Slika  Slika

Slika  Slika

Sastanak s predsjednikom i tajnikom UHDDR-a 29.11.2017

Slika

U sklopu obilaska svih županija i ogranaka, predsjednik Središnjice UHDDR-a Ante Martinac i tajnik Dario Duić posjetili su i Osječko-baranjsku županiju.Bila je to prilika da se svi ogranci upoznaju sa novim predsjednikom, te radom Središnjice, a ujedno i da se predsjednik upozna s radom ogranaka i županijske podružnice. Na radnom sastanku, koji je održan 25. studenog posebno je pohvaljen rad i aktivnosti belišćaskih dragovoljaca i GO UHDDR Belišće je naveden kao jedan od najaktivnijih i najboljih ogranaka u Hrvatskoj. Ovu pohvalu belišćanski dragovoljci su s veseljem prihvatili i obvezali se na još bolji i kvalitetniji rad.

Slika

Natječaj za dodjelu stipendija 28.11.2017

Prenosimo sa stranice Ministarstva hrvatskih branitelja

Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata donio je odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija za školsku odnosno akademsku 2017./2018. godinu.

Dodatne informacije o Natječaju mogu se dobiti na broju telefona 01/3657-953, adresi elektorničke pošte: stipendije@branitelji.hr ili osobno kod djelatnika Fonda za stipendiranje na adresi Park Stara Trešnjevka 4 u Zagrebu, u radno vrijeme od 8,30-16,30 sati.

Prijave na Natječaj podnose se zaključno do 22. prosinca 2017. godine na adresu:

FOND ZA STIPENDIRANJE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I DJECE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA
Park Stara Trešnjevka 4, 10000 Zagreb
(s naznakom - Natječaj za stipendiranje)

Dokumenti

Poziv na misu 27.11.2017
Slika
Novi duhovnik belišćanskih dragovoljaca 24.11.2017

Slika

U srpnju su dragovoljci Belišća privremeno ostali bez duhovnika, Naime, fra Marin Manančić je premješten na nove dužnosti u sklopu franjevačke zajednice, a time i otišao iz Belišća. Bio je od velike pomoći braniteljima i dragovoljcima i teško će ga netko zamijeniti.

Tijekom listopada u Belišće je stigao mladi franjevac, fra Dario Mican, koji je nakon preuzimanja brojnih dužnosti odlučio nastaviti tamo gdje je fra Marin stao, odnosno preuzeti i obvezu duhovnika dragovoljaca belišćanskog UHDDR-a.

20. studenog u prostorijama Udruge, na zadovoljstvo svih sudionika organiziran je susret fra Daria i članova UHDDR-a.  Susret je, kako i priliči započeo molitvom, te međusobnim upoznavanjem. Fra Daria smo upoznali s radom i aktivnostima Udruge.

Kako je nas novi duhovnik s radošću prihvatio, tako je i on na članove Udruge ostavio duboki dojam, bez obzira što je godinama mlad, ali je bogat duhovnim znanjem i stavom o Domovinskom ratu i ulozi dragovoljaca u stvaranju Lijepe naše. Naime, i sam fra Dario dolazi iz stradalničke, prognaničke obitelji, sin je branitelja i pripadnika HVO-a, koji je zbog ranjavanja i bolesti zadobivenih u Domovinskom ratu, nažalost preminuo. Samo petnaestak dana star, otac u ratu, a majka s četvoro djece bježi s ognjišta, od četničkog noža.

Fra Dariu zahvaljujemo što se prihvatio ove obveze, duhovnika dragovoljaca, te mu želimo puno uspjeha i nadamo se dobroj suradnji.

Slika

Prisjećanje na vukovarsku žrtvu 1991. 24.11.2017

Slika

Belišćanski dragovoljci su na dostojanstven način obilježili i prisjetili se vukovarskih žrtava i patnje 1991. godine.

Kao i svake godine 17. studenog članovi UHDDR-a Belišće pridružili su se velikom broju građana i koordinaciji udruga iz Domovinskog rata, te su tom prigodom  i s velikim ponosom, građanke i građani Belišća u Parku hrvatskih dragovoljaca upaljenim lampionima ispisali herojsko ime Vukovara, sjećajući se svih onih koji su podnijeli najveću žrtvu u obrani grada.

18. studenog članovi UHDDR-a uz pratnju obitelji i građana pridružili su se vukovarskoj "Koloni sjećanja". Udruga je za sve zainteresirane organizirala prijevoz, sendviče i osvježavajuća pića.

Slika     Slika

Dragovoljci u Slavonskom Brodu 15.11.2017

Slika

U nedjelju, 12. studenog belišćanski dragovoljci posjetili su slavonski Brod.

Po 19. put Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, podružnica Brodsko-posavske županije i ove je godine organizirala tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom „Slavonski Brod 2017.“

Turnir koji je održan u znak sjećanja na sve poginule članove udruge, i ove je godine okupio velik broj sudionika, a među njima i članove belišćanskog UHDDR-a.

Turnir je kao i svi godina prošao u prijateljskom druženju uz odličnu organizaciju i prijem domaćina.

Slika

26 obljetnica raketiranja Bizovca 09.11.2017

Slika

U utorak, 7. studenog predstavnici belišćanskih dragovoljaca prisjetili su se tragičnih žrtava i agresije koju je na taj dan, prije 26 godina izvršila okupatorska JNA. Tada je poginulo 8 osoba, civila i pripadnika policije, a 24 osobe je ranjeno. Predstavnici braniteljskih udruga i policije, te predstavnici županije i općine Bizovac položili su vijence i zapalili svijeće, a okupljenima se kod Spomen križa na bizovačkom groblju prigodnim riječima obratio Srečko Vuković, načelnik općine Bizovac.

Ovo je još jedna prigoda kada belišćanski dragovoljci odaju počast poginulim hrvatskim vitezovima i prisjećaju se njihove velike žrtve za našu Domovinu.

Slika

 

Belišćanski dragovoljci u Svetom Filipu i Jakovu 24.10.2017

Slika

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata održano je 23. tradicionalno edukativno-sportsko-kulturno-društveno-rekreativno okupljanje hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Okupljanje je održano u Svetom Filipu i Jakovu od 20. do 22. listopada 2017. godine.

Ove godine okupilo se 32 ekipe sa 400 sudionika, te brojni gosti i uzvanici. Uz malonogometni turnir sudionici su se natjecali i u disciplinama elektronski pikado, stolni nogomet, viseća kuglana, belot, briškula i trešeta te boćanje.

Belišćanski dragovoljci su hrabro branili boje Belišća, a najzapaženiji rezultat su ostvarili Predrag Trbojević i Josip Anić osvajanjem trećeg mjesta u stolnom nogometu.

Slika     Slika

GROM 2017. 16.10.2017

8. Memorijal hrvatskih snajperista

Preuzeto sa Valpovština info. LINK:
Napisao: Franc Sakač

Slika

U subotu, na streljani Pamapas u Osijeku održan je 8. Memorijal Grom.

Grom je kodni naziv za neodržanu akciju Hrvatske vojske s kojom je poslije Oluje trebalo osloboditi istočnu Slavoniju i Baranju. Na natjecanju se okupilo preko stotinu natjecatelja iz cijele Hrvatske te Slovenije i Austrije. Gađalo se u 4 discipline: lovčka puška 100 metara, jurišna puška-domovinski rat 100 metara, snajperska puška 300 metara i snajperska puška open 300 metara, disciplina namjenjena strijelcima iz drugih zemalja.

S područja Valpovštine na Gromu nastupila je ekipa u sastavu Mario Kokić, Josip Mitrić i Franc Sakač. U disciplini lovačka puška ova ekipa nastupila je za Lovačko društvo Jelen iz Zelčina te osvojila 1. mjesto. U pojedinačnom plasmanu također uspješni, Franc Sakač 1. mjesto, Mario Kokić 3. mjesto, Josip Mirtić 26.mjesto.

U disciplini jurišna puška ekipa u istom sastavu nastupila je za UHDDR Belišće te je osvojila 9. mjesto ekipno, u pojedinačnom plasmanu Franc Sakač 2.mjesto sa 97 krugova, Josip Mitrić 35.mjesto sa 87 krugova i Mario Kokić 54.mjesto sa 81 krugom. Za streljački klub Valpovo nastupio je Ivan Varga te osvojio 27.mjesto sa 89.krugova.

U disciplini snajperska puška ekipa u istom sastavu nastupila je za UHDDR Belišće, ali bez nekog posebnog uspjeha, najbolji je bio Mario Kokić.

Natjecanje poslije natjecateljskog dijela imalo je bogat kulturno - umjetnički program te svečani domjenak za sve natjecatelje. Sve prisutne pozdravio je Osiječko-Baranjski župan Ivan Anušić.

Belišćanski dragovoljci u Iloku 10.10.2017

Slika

U subotu, 7.listopada članovi belišćanskog UHDDR-a gostovali su u Iloku kod prijateljske Udruge branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin KVIN

Toga dana udruga KVIN organizirala je 14. Memorijal "Vjekoslav Britvić" Na turniru je sudjelovalo 160 sudionika, dok je naših dragovoljaca bilo devet. Naši su sudjelovali u beli, visećoj kuglani i kuhanju čobanca, a Matajs Flajc je zauzeo 2. mjesto u tom slavonskom specijalitetu.

Ovom prigodom zahvaljujemo udruzi KVIN na još jednom pozivu i odličnoj organizaciji, a također zahvaljujemo i gradu Belišću na osiguranju prijevoza, odnosno ustupanja gradskog kombija.

Slika     Slika

Slika     Slika

16 susreti djece hrvatskih branitelja 04.09.2017

Slika

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata po šesnaesti put je organizator Susreta djece hrvatskih branitelja. Susrete je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a održani su u Savudriji od 28. do 31.kolovoza.

Na susretima je sudjelovalo 560 djece iz cijele Hrvatske u dobi od 7 do 15 a našu. Osječko-baranjsku županiju predstavljalo je 21 dijete od kojih je 9 iz belišćanskog UHDDR-a. Iz Belišća je još bio i jedan voditelj, te koordinator za županiju.

Natjecalo se u više sportskih disciplina (nogomet, graničar, odbojka, elektronski pikado, stolni nogomet i playstation), kao i u nizu radionica (likovna, glazbena, edukativna, škola u prirodi).

Slika

16 do 30 od 222


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"